הוצאה לפועל

ההוצאה לפועל (הוצל"פ) היא זרוע של רשות האכיפה והגבייה שבמשרד המשפטים ותפקידה הוא מימוש ואכיפת הליכים אזרחיים נגד חייבים.
כל חוב גם אם בין אנשים וגם אם בין אדם לרשות מסויימת כמו מע״מ ומס הכנסה.
בהגדרה לפי הפורטל הממשלתי כל זכות מערכת ההוצאה לפועל פועלת על-פי חוק לאכיפת פסקי דין משכנתאות, שטרות, החלטות שניתנו על-ידי גופים שונים ותביעות בסכום קצוב (עד 75,000 שקלים). במסגרת החוק מוסדרים אמצעי האכיפה השונים אותם ניתן לנקוט נגד החייב. אמצעי האכיפה בהוצאה לפועל ננקטים לפי בקשה של הזוכה (האדם שפותח את תיק ההוצאה לפועל) ומתן אישור של הגורם המוסמך. הגורם המוסמך יכול להיות רשם ההוצאה לפועל, שהוא הגורם השיפוטי בלשכות ההוצאה לפועל, או מנהל לשכת ההוצאה לפועל, שהוא הגורם המנהלי הבכיר ביותר בלשכות ההוצאה לפועל. על הגורם המוסמך לדון בבקשות ולתת החלטה תוך שקילת מכלול השיקולים הרלוונטיים ותוך איזון מתמיד בין זכויותיו של הזוכה לבין זכויותיו של החייב.
אחד הכלים הבסיסיים ביותר שיש ברשות הוצאה לפועל נגד החייב הוא עיקול חשבון עיקול חשבון הבנק קורה בכמה מצבים והוא אחד ההגבלות המכאיבות ביותר לחייב, מהסיבה הפשוטה שבני המשפחה נכנסים לתמונה בצורה הרבה יותר רחבה. עיקול החשבון מתבצע כאשר החייב נכנס להליך הוצאה לפועל והוא מוגדר כחייב שלא משלם את חובותיו.  פעמים רבות אנחנו שומעים את צמד המילים ״הוצאה לפועל״ ולא מבינים מה הגורם הזה בדיוק. ההוצאה לפועל פועלת בסופו של דבר לטובת הנושים- אותם אנשים שהחייב צריך להחזיר להם את החוב. כאשר אדם נמצא בעיקול חשבון, ישנן מספר בעיות שונות שמחריפות את המשבר הכלכלי  אף יותר מאשר היה לפני כן. ההתנהלות הכספית היומיומית של משפחת החייב נפגעת בצורה קשה ובמקרים רבים גורמת ללקיחת הלוואות נוספות. בכך למעשה המצב רק מסתבך. אם אתם רוצים להמנע מעיקול חשבון, אם אתם נמצאים בדרך לשם או שבכלל כבר קיבלתם הודעה על העיקול אתם חייבים עורך דין שמבין בחובות. לא פשוט לצאת ממצב של עיקול חשבון ללא ליווי נכון.